Zeemacht

Dames Zeemacht winnen uit van Reigerboys

Adverentie

Het eerste team van Zeemacht Den Helder moest vrijdagavond op bezoek bij Reigerboys/Woest vr3 in Heerhugowaard. Sporthal de Draai was het podium waar deze zaalvoetbalwedstrijd plaatsvond.

Beide teams stonden bij het eerste fluitsignaal met goede moed aan de start. Het thuisspelende team kwam sterk uit de startblokken. De dames uit Den Helder kwamen niet echt aan hun spel toe. Na een goede combinatie kwam de thuisploeg al vrij snel op een 1-0 voorsprong. Zeemacht drong wel aan, maar was niet in staat een echte vuist te maken.

Hoofdcoach Dick van Stralen wisselde door en door een iets andere samenstelling leek het beter te gaan lopen. Een individuele actie van Demi Siemelink zorgde ervoor dat Zeemacht langszij kwam, 1-1. Het was tevens de ruststand.

Meer grip
Na rust kreeg Zeemacht steeds meer grip op de wedstrijd. Een wonderschoon doelpunt, achter het standbeeld langs door Bianca Kwast, na een strakke voorzet zette Zeemacht voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong, 1-2. Beide teams waren niet bij machte er een mooie wedstrijd van te maken, maar strijd werd zeker geleverd. Kleine kansjes voor Reigerboys gingen of naast of stuitten op de betrouwbare sluitpost Joy Berendsen van Zeemacht. Het was Lean Hamburg die voor Zeemacht de wedstrijd definitief naar het bezoekende team bracht, 1-3. Zeemacht besloot de wedstrijd uit te spelen en het team uit Heerhugowaard kon ook geen vuist meer maken. De eindstand werd 1-3 en de drie punten gingen mee naar Den Helder.

Woensdag 20 november mag Zeemacht dames 1 aantreden tegen DWOW in de Zuiderzeehal in Wieringerwerf. Deze wedstrijd begint om 20.50 uur.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button