Sport

Gezellige vijfde editie van Lichtjesloop door Den Helder

Advertentie:
Een lint van lichtjes door de Grafelijkheidsduinen (DHfoto)

Voor de vijfde keer werd de Lichtjesloop georganiseerd door Team Sportservice Den Helder. Er was het maximale aantal van 500 deelnemers op dit evenement afgekomen en het weer werkte prima mee, koud en droog. De tocht werd gestart vanaf Fort Kijkduin en liep door Den Helder en eindigde ook weer bij het fort in Huisduinen. De Knorhanen speelden de lopers met feestmuziek naar binnen.

Elf kilometer
De Lichtjesloop gaat over een afstand van elf kilometer en is bedoeld voor jong en oud. Net als voorgaande jaren was er een stempelpost bij Triade, het Paviljoen van Toen en natuurlijk het eindpunt Fort Kijkduin. Het is de bedoeling dat de tocht door de deelnemers zelf verlicht wordt. Werd er bij de eerste editie hier een daar een lichtje gespot, bij deze vijfde editie was een fel gekleurd lint zichtbaar door de stad.

Jury
Bij Triade was de eerste stempelpost, de wandelaars werden onthaald met een lekker ritme van de brassband. Menigeen ging swingend het pand binnen op de Caribische klanken. Bij Triade was ook de jury die de mooist verlichte deelnemer(s) uitkoos. De winnaars werden later op het eindfeest, onder leiding van DJ Aad bekend gemaakt.

Aapjes kijken
In het fort werden de wandelaars getrakteerd op een lekker stukje nostalgie, wan wie kent hem niet, de BimboBox. Niet bekend? Het is de aapjesmachine die vroeger bij de V&D stond! De figurantengroep Ouderwetz deed hem in levende lijve! In plaats van een inworp van 50 cent hoefde je nu alleen op de groene knop te slaan en ging het orkest 15 seconden los. Een golf van herkenning voelde je door de langslopende wandelaars heengaan.

De Bimbobox was een feest van herkenning voor de wandelaars (DHfoto)
Mooie uitdossingen aan de start van de Lichtjesloop (DHfoto)

Swingend op de klanken van de Brassband het gebouw van Triade binnen (DHfoto)
Even stempelen bij het Paviljoen van Toen (DHfoto)

 

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button