Den HelderJeugdVideo

Sinterklaas en Pieten krijgen groots onthaal in Den Helder

Advertentie:

Het grootste kinderfeest van het jaar barstte zaterdagochtend los met de komst van Sint Nicolaas en zijn Zwarte Pieten. Per stoomboot kwam de goedheiligman met zijn dansende Pieten de haven van Den Helder binnenvaren. Ze legden aan bij het Reddingsmuseum, waar zij groots onthaald werden door heel veel kinderen. En dat niet alleen, ook burgemeester Nobel was aanwezig om de Sint welkom te heten in Den Helder.

Burgemeester Nobel heet de Sint hartelijk welkom in Den Helder (DHfoto)

Te laat
Of het nou aan regelpiet lag of niet, natuurlijk liet de Sint weer even op zich wachten. En hoewel het best fris was op de kade, zorgde Rik Niks er voor dat de kinderen lekker warm bleven. Ze studeerden een dans in die ze later aan Sinterklaas lieten zien. Toen de boot dan eindelijk om de hoek kwam, gingen alle hartjes sneller kloppen en werd de goedheiligman luidkeels toegezongen.

Handjes schudden
Bij het aanleggen van de stoomboot leek de Pietengekte toe te slaan, ze waren niet meer te stoppen en gingen dansend, springend en zingend de kade over. Natuurlijk hadden ze lekkers bij zich en menig kinderhand werd gevuld met suikergoed. Als je een beetje geluk had kreeg je een hand van de Sint. Een kinderhand is snel gevuld, maar een hand van Sinterklaas maakte het tot een vergulde hand.

Stadshal
Na al dat handje schudden ging de Sint de kinderen voor naar de Stadshal en daar werd nog een lekker feestje gevierd. Natuurlijk sprak hij de kinderen nog even toe, maar toen kwam Rik Niks met zijn verrassing voor de Sint. De ingestudeerde dans werd opgevoerd en dat kon de Sint wel waarderen. Daarna was het tijd voor de goedheiligman om een rondrit door de Helderse binnenstad te maken.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button