Hollands KroonJeugdVideo

Warm onthaal voor de Sint in Hollands Kroon

Adverentie

Het was zaterdagmorgen fris op de haven van Den Oever, maar dat weerhield de kinderen niet om massaal naar de intocht van Sinterklaas te komen. Voordat Sinterklaas aankwam werden de kinderen met hun ouders opgewarmd door Simon en Petra. Zij zorgden ervoor dat de kinderen zich warm konden houden met het zingen van liedjes.

Om exact 10.00 uur meerde de stoomboot aan met aan boord tientallen pieten die zwaaiend de kinderen verwelkomden. De stuurpiet had geen moeite met het aanleggen van de boot en zo kon Sinterklaas veilig voet zetten aan de wal.

Van de gemeente was locoburgemeester Mary van Gent aanwezig om de kindervriend welkom te heten. Sinterklaas had weer veel pieten meegenomen om alle kinderen de komende dagen te voorzien van snoep en cadeaus.

Nadat Sinterklaas heel veel kinderhandjes had geschud en ook weer een hoop mooie tekeningen in ontvangst had genomen was het tijd om te vertrekken, want Den Oever was niet de enige plaats waar hij zaterdag werd verwacht. Onder meer ook in de Wieringermeer, Anna Paulowna, Niedorp en Den Helder wachtte hem en zijn pieten een warm onthaal.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button