112

Politie stimuleert petitie: Minimumstraffen bij geweld tegen beroepen met publieke taken

Den Helder – Bij de politie loopt de petitie: Minimumstraffen bij geweld tegen beroepen met publieke taken. De petitie gaat over de wens om te komen tot de invoer van minimumstraffen bij geweld tegen mensen die werken in het publieke domein zoals bijvoorbeeld, politieagenten, Boa’s, leraren, ambulance- en andere zorgmedewerkers, brandweerpersoneel, verkeersregelaars, toezichthouders en anderen.

De stelling is, dat personen bij geweld tegen mensen die werkzaam zijn in de publieke sector, minimaal vier weken in hechtenis gaat (om eens even goed na te denken). Daarvoor zijn aanpassingen in het Wetboek van Strafrecht nodig. De petitie kan gezien worden als een bouwsteen in de strijd tegen het toenemende geweld in de maatschappij.

Het korpsstandpunt
De politie steunt elke oproep om een dam op te werpen tegen agressie en geweld tegen mensen met een publieke taak en politiemensen in het bijzonder. Zij zien deze petitie als een extra stimulans om onze maatregelen in dat kader te versterken en samen verder te ontwikkelen.

De petitie tekenen kan via deze link. In de petitie zit overigens een link naar het bijbehorende manifest. Deze petitie is mede tot stand gekomen dankzij de steun van de Landelijke Stichting tegen zinloos geweld.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button