Den HelderJeugdVideo

Helderse Hedir in finale Jeugdjournaalwedstrijd (video)

Den Helder – De 12-jarige Hedir ben Ismail uit Den Helder is een van de finalisten van de landelijke Jeugdjournaalwedstrijd. Zij haalde de finale met een eigen reportage over vuurtoren de Lange Jaap. De finaledag is zondag 21 november.

De jury van de Jeugdjournaalwedstrijd heeft uit ruim 300 inzendingen vijftien finalisten gekozen voor de grote finale. Kinderen konden meedoen door hun journalistieke talent te laten zien door middel van een ingezonden video. Daarin doen ze verslag van een onderwerp uit hun omgeving. Op zondag 21 november is de finaledag die door de huidige coronamaatregelen via een videoverbinding plaatsvindt.

Hedir schat haar kansen op de winst hoog in “ik ben heel blij met mijn filmpje’. Andere kinderen zijn ook goed, maar de kans is wel groot dat ik win.”

Op de finaledag mogen de kinderen alles uit de kast halen tijdens een drietal opdrachten. Die worden beoordeeld door de deskundige jury bestaande uit Fedde, de winnaar van 2020, zangeres Stefania en Jeugdjournaal-presentator Joris Marseille. Deze editie worden drie winnaars gekozen, die met een Jeugdjournaal-cameraploeg op pad mogen om verslag te doen van een zelfgekozen onderwerp.

Bekijk hier de door Hedir zelfgemaakte reportage over de vuurtoren:

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

Wellicht ook interessant

Back to top button