Hollands KroonJeugdVideo

Kunstwerk op oude ambulancepost (video)

Wieringerwerf – De oude ambulancepost aan de Dokter Tamsmalaan is een saai en grijs gebouw. De initiatiefnemers van Campus De Terp hebben aan de leerlingen van groep mavo-3 van rsg Wiringherlant gevraagd een ontwerp te maken en deze te verwerken als een graffititekening op de muur van het gebouw. Maandag is die tekening aangebracht op de muur.

Later wordt dit gebouw gebruikt als hoofdkantoor in de periode van de bouw van Campus De Terp, dat komt te staan op het vroegere terrein van Wiringherlant. Speciaal voor het aanbrengen van de graffiti was Peter Meijn uit Krommenie gevraagd, die al 16 jaar zijn eigen Spray-art bedrijf heeft.

Hij maakte de opzet en de tien leerlingen mochten hierna alles zelf inkleuren. Zo’n 2,5 uur later was het kunstwerk klaar en kan iedereen die langsrijdt het kunstwerk bekijken.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button