Sport

Den Helder Suns winnen van Kortrijk Spurs uit België

Den Helder – De basketballers van de Den Helder Suns maakten er zaterdagavond een spannende wedstrijd van tegen de House of Talents Kortrijk Spurs uit België. De eerste drie kwarten keken ze tegen een achterstand aan, maar het laatste kwart stond de thuisploeg op en wist de overwinning met 82 tegen 73 binnen te halen.

Jimbo Lull speelde een prima laatste kwart (DHfoto)

Het was een zwaar bevochten overwinning. Bij vlagen werd er goed gespeeld door de Suns, maar ze zakten te vaak weer in met slordig balverlies of gemiste schoten. Een simpele lay-up na een uitbraak na een ‘steal’ mislukte omdat de speler weggleed. Een prachtige vlucht naar een dunk was spectaculair maar helaas ketste de bal op de rand van de basket weg.

Het vierde kwart begon de thuisploeg de medespelers ineens wel in de kleine ruimte te vinden en vielen de drietjes plotseling goed. Mede door slordig spel van de tegenstander kon vaak de rebound gepakt worden en was Jimbo Lull sterk onder de basket waar hij veelal wist te scoren. Zelfs een keer met een mooie dunk.

Jimbo Lull met een belangrijke dunk! in het laatste kwart (DHfoto)

Driepunters
Met 21 punten werd Sean Flood de topscoorder van de wedstrijd met maar liefst vier driepunters. Tom Koopman maakte 14 punten met vier driepunters. Boyd van der Vuurst de Vries raakte één driepunter maar scoorde totaal ook 14 punten.

Vrijdag 8 maart gaan de Suns naar België voor de uitwedstrijd tegen de Kortrijk Spurs. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 23 maart om 19.30 uur tegen Okapi Aalst.

Zondag 3 maart spelen de Den Helder Suns dames om 15.00 uur een thuiswedstrijd tegen BAL uit Limburg.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11