Den Helder

Laatste stuk Prins Willem-Alexandersingel wordt 30km zone

Advertentie:

Den Helder – Het meest noordelijke deel van de Prins Willem-Alexandersingel, aansluitend aan de Kerkgracht, wordt een 30km zone. Dat heeft het college van de gemeente Den Helder besloten. Op de rest van de singel mag al slechts 30 kilometer per uur worden gereden.

Het weggedeelte tussen de huisnummers 2 en 26 en tussen de huisnummers 1 en 53 is nog 50km regiem. Het college vindt dit niet juist en onveilig: “Wij achten het noodzakelijk om in het kader van duurzaam en veilig verkeer de weggedeelten aan te passen naar een 30km zone.” Er is volgens het college sprake van een ‘verblijfsgebied’. Daarbij past een snelheid van 30 kilometer per uur.

Op een aantal plekken moeten daarom nieuwe borden komen. Daarvoor is een officieel verkeersbesluit nodig. Er heeft overleg plaatsgevonden met verkeersadviseur van de politie Eenheid Noord-Holland, daartoe gemandateerd door de Korpschef van de politie. De politie heeft een positief advies uitgebracht over het collegebesluit.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

2 reacties

  1. Alsof men zich daar aan houdt. Doe ze op de rest van de Singel toch ook niet. Woon zelf niet ver van de PWA Singel op in straatje waar aan het begin een bord hangt dat het een woonerf betreft. Nog nooit iemand stapvoets zien rijden daar. Ik denk dat menig autombilist niets eens weet hoe een woonerf bord eruit ziet.

    1. komt omdat er niet op gecontroleerd mag worden, 30 km zones zijn een spek en bonen regeltje……

Wellicht ook interessant

Back to top button