Uitgaan

De Helderse Vallei organiseert excursie natuurfotografie voor kinderen

Adverentie

Den Helder – De Helderse Vallei heeft het activiteitenprogramma voor de maand december gepubliceerd. In de feestmaand organiseert het natuur- en milieueducatief centrum onder meer uitstapjes natuurfotografie voor peuters en kinderen.

Naast de vaste maandelijkse activiteiten als ‘beesten naar bed’ en taartjes maken voor de dieren, staat ‘natuurfotografie met peuters’ op de agenda. Natuurkenner Marcel Wijnalda neemt op 12 december ouders samen met hun peuter mee het bos in. De ouders krijgen van Marcel een verhaal, de peuter krijgt een camera én de regie. Samen gaan ouder en peuter op pad om unieke en verrassende foto’s te maken bij het verhaal: de wereld door de ogen van jouw peuter. Na afloop krijgen de deelnemers de beelden thuis opgestuurd, zodat zij het verhaal eindeloos kunnen herbeleven. De activiteit duurt van 10:30 tot 11:30 uur en is bedoeld voor kinderen tussen de twee en vijf jaar. Aanmelden kan via de website van De Helderse Vallei.

Ook voor de grotere kids organiseert De Helderse Vallei een soortgelijke activiteit, namelijk ‘natuurfotografie met kinderen’. Met een karrenvracht aan spullen neemt natuurkenner Margreet Dreessens op 28 december de aangemelde kinderen mee het bos in. Ze laat de meest mooie en onverwachte plekjes van de winter zien, die de kinderen kunnen fotograferen. Hierbij worden zij geholpen door een selectie aan spullen, speciaal samengesteld door natuurfotograaf Raymond den Haan. Deze spullen helpen de kinderen om bijzondere natuurfoto’s te maken, op een manier waarop zij dat nog niet eerder deden. Deelnemers kunnen hun eigen camera meenemen, of gebruikmaken van een van De Helderse Vallei. Dan sturen zij de foto’s na afloop op. Kinderen tussen de zes en twaalf jaar zijn uitgenodigd om mee te doen aan deze activiteit, die duurt van 13:30 tot 15:00 uur. Aanmelden kan via de website van De Helderse Vallei.

Overige activiteiten
Naast de fotografie-excursies vindt zondag 10 december van 16:30 tot 18:30 uur ook een winteravondwandeling plaats door het Botgat van de Noordduinen. Tijdens de wandeling valt de schemer in en onder leiding van een gids laten de wandelaars zich verrassen door wat de natuur in de winter te bieden heeft, zoals misschien wel een vos of een uil. 17 december wordt er een fietstocht georganiseerd langs de roofvogels op Balgzand. De kans bestaat dat de torenvalk, slechtvalk en buizerd zich laten zien. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden in de online agenda van De Helderse Vallei.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button