Uitgaan

Napoleon keert terug naar Den Helder

Adverentie

Den Helder – De film ‘Napoleon’ zal donderdag 23 november zijn première beleven bij Kinepolis op Willemsoord. Gezien de enorme invloed die Napoleon heeft gehad op de ontwikkeling van Den Helder, zal Fort Kijkduin verschillende activiteiten aanbieden om dit historische thema extra onder de aandacht te brengen.

In oktober 1811 kwam de Franse Keizer persoonlijk naar Den Helder om de forten te inspecteren. Eerder dat jaar heeft hij opdracht gegeven tot de bouw van de forten die gezamenlijk de Stelling Den Helder zouden vormen en wilde nu met eigen ogen zien hoe de bouw van onder andere Fort Kijkduin verliep. De keizer was onder de indruk en naar het schijnt gaf hij de titel ‘Gibraltar van het Noorden’ mee.

In diezelfde periode gaf Napoleon opdracht om de werf aan te leggen, maar de Rijkswerf Willemsoord werd in gebruik genomen vanaf 1822. Hoewel dit lang na de Franse tijd is, is het een leuke toevalligheid dat op precies dit terrein de film vertoond zal worden. Fort Kijkduin geeft daarom een speciale kortingsactie; mensen die naar de film ‘Napoleon’ zijn geweest, krijgen op vertoon van hun bioscoopkaartje 15% korting op de entree van Fort Kijkduin.

Napoleonfilm
De film ‘Napoleon’ belicht het tumultueuze leven van de bekende Franse keizer Napoleon Bonaparte. Het verhaal schetst een beeld van Napoleons onweerstaanbare opkomst naar de macht, waarbij zijn verslavende en grillige relatie met Josephine, zijn enige echte liefde, centraal staat. Daarnaast komt er inzicht in de verfijnde militaire en politieke strategieën die Napoleon hanteerde.

Op 27 en 30 november om 14:30 leidt een gids in Napoleonkostuum bezoekers rond op Fort Kijkduin, waarbij de Franse keizer uitgelicht wordt. Ook zeer geschikt voor kinderen. Daarnaast zijn er nog extra rondleidingen waarvan de data op de website geplaatst worden. Er zijn geen extra kosten voor deze rondleiding na aanschaf van het entreekaartje voor Fort Kijkduin.

Rondleidingen op Willemsoord
Keizer Napoleon en Koning Willem I, wat hebben zij beiden met Willemsoord te maken? Geïnteresseerden kunnen de ontstaansgeschiedenis van Willemsoord ontdekken met een speciale rondleiding over de voormalige Rijkswerf. De gids vertrekt op zaterdag 2 en 9 december om 10:30 uur. Een rondleiding kost €6 per persoon en vooraf inschrijven is gewenst via i@infocentrumdenhelder.nl of 0223-616100.

Ook maken mensen kans op een Napoleonprijzenpakket. Binnenkort verschijnt een prijsvraag op de sociale media van Fort Kijkduin.

Tot 8 januari
De kortingsactie geldt tot 8 januari. Vanaf dan zal Fort Kijkduin namelijk sluiten voor publiek wegens een verbouwing. Deze activiteiten zijn een samenwerking met Citymarketing Den Helder, Kinepolis Den Helder, Fort Kijkduin en Willemsoord BV.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: