Uitgaan

Kerstwandeltocht over Wieringen

Advertentie:

Sport Nu Westerland organiseert op tweede kerstdag een kerstwandeltocht over Wieringen. De tocht is inmiddels een traditie geworden en wordt voor de achtste keer georganiseerd. Een leuke familiewandeltocht waarbij ook honden, mits aangelijnd, zijn toegestaan.

Wieringen was vroeger een eiland. Het oudste gedeelte is 120.000 jaar geleden ontstaan doordat de Noorse gletsjers het keileem tot op grote hoogte opstuwden. Door deze keileembulten heeft Wieringen een glooiend landschap en wijkt het sterk af van de omringende polder. Ambassadeur van het Landschap Sport Nu Westerland is sinds 2012 Ambassadeur van het Landschap Wieringen en omgeving en weet dan ook veel te vertellen over dit gebied.

Op de route hebben zij een aantal informatiepunten geplaatst, waardoor lopers meer te weten kunnen komen over dit bijzondere stukje Nederland.

Twee afstanden
Bij de kerstwandeltocht kunnen lopers kiezen uit twee afstanden, 7,5 kilometer en 10 kilometer. Welke beiden over de westkant van Wieringen gaan. Wandelen over smalle schelpenpaadjes en kronkelweggetjes, langs oude boerderijen, tuunwoallen, de Waddenzee en het Amstelmeer. Ook wordt de enige onverharde weg op Wieringen aangedaan, vanwaar de route naar het laagste punt van Wieringen gaat met een hoogteverschil van 15 meter.

Na afloop van de wandeling wordt iedereen getrakteerd op een kop koffie, thee of glühwein met wat lekkers en kan er na gepraat worden. De tocht is op tweede kerstdag. De start is om 13.00 en 13.30 uur bij Sport Nu aan de Westerlanderweg 160 in Westerland. Deelname is 7,50 per persoon en kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee.

Aanmelden kan telefonisch op 0227-724501 of door middel van het inschrijfformulier op www.sport-nu.nl. Betalen ter plaatse bij aanvang van de wandeltocht. Er is geen pin aanwezig.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button