Uitgaan

Ode aan Ramses Shaffy in Windkracht 13

Niels van der Gulik brengt op zondag 22 december met zijn programma ‘Ik blijf hier’een ode aan Ramses Shaffy in Windkracht 13.

Zo’n twaalf jaar geleden kwam Niels zijn grote held Ramses Shaffy tegen toen een vriend van hem een tulp naar Ramses wilde vernoemen. Al snel kwam Ramses regelmatig langs in de polder en gingen de Westfriezen graag naar Amsterdam om samen met hem de grachten op te gaan. Nu, tien jaar na Shaffys dood, blikt Niels terug op deze periode. Van de momenten samen achter de sjoelbak tot aan de muzikale Ramses-avonden die Niels verzorgde. “Met Ramses op de eerste rij, uiteraard voorzien van zijn wijntje en peuk.”

In ‘Ik blijf hier’ brengt Niels bekend en minder bekend werk van Shaffy en net als toen komen liederen als ‘De een wil de ander’ of ‘Zing, vecht, bid’ weer helemaal tot leven. Niels wordt vergezeld door een combo van drie topmuzikanten: op piano Coen Molenaar, contrabas: Peter Wassenaar, drums: Richard Heijerman. De regie is in handen van Eva Bauknecht. De voorstelling begint om 15.00 uur, de zaal gaat open om 14.30 uur. De toegang bedraagt € 15,00, voor Vrienden van Den Helder € 13,50. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Reserveren graag via info@windkracht13.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button