Sport

Winst voor JuRo Unirek/VZV tegen Geonius/V&L

VZV heeft in de verre uitwedstrijd in Geleen een verdiende overwinning behaald. Esma Staal opende meteen al de score voor VZV. Ze moesten deze wedstrijd winnen om in de race te blijven voor een goede klassering.

In de beginfase ging de wedstrijd gelijk op. De thuisploeg wist telkens de voorsprong van VZV ongedaan te maken. Totdat wederom Esma Staal het team van Rolf Schulte na ongeveer tien minuten op een 6-5 voorsprong zette.

Na een prima redding van Amber Zomerdijk wist VZV dan toch afstand te nemen door treffers van Kim Molenaar, Silvana Koppe en Esma Staal, waar Djazzmin Trabelsi halverwege de eerste helft een 6-10 voorsprong aantekende.

Voorsprong
Bij VZV begon het beter te draaien en werd de voorsprong zienderogen opgevoerd. Kim Jimmink zette met een fraaie treffer VZV, na twintig minuten, op een riante 8-17 voorsprong. Florance Kos en Maud Kruijer scoorden de laatste treffers nog voor het rustsignaal van de correct en consequent fluitende scheidsrechters. Ruststand 9-19.

Na de pauze kwam routinier Lotte Prak ook weer in actie, na een al in de eerste minuut opgelopen blessure. Esma Staal scoorde opnieuw de eerste treffer waarna de opgelapte Lotte Prak op fraaie wijze de V&L keepster het na kijken gaf, 10-21. V&L scoorde ook hun doelpuntjes, maar Maud Kruijer, Florance Kos en Kim Jimmink hielden de voorsprong intact, 13-24.

Slordiger
VZV begon slordiger en minder geconcentreerd te spelen en miste zelfs drie kansen voor een leeg doel zonder keepster. Het gaf de thuisploeg de gelegenheid de comfortabele lijkende voorsprong weer wat terug te brengen tot 18-25 met nog een kwartier te gaan. Djazzmin Trabelsi wist met Kim Molenaar het team van Rolf Schulte weer op sleeptouw te nemen en herstelden de voorsprong naar 19-30 met nog zo’n 10 minuten op de klok.

Mede door een tijdstraf van Dominique Koppe scoorde V&L drie keer op rij 21-30 waarna VZV de draad toch weer wist op te pakten. Jane Kramer, Djazzmin Trabelsi, Lisanne Kolken en twee treffers van Dominique Koppe maakten het kracht verschil nog duidelijker, 22-35. Waarna V&L de laatste treffers mochten aantekenen. Eindstand 24-35.

In 2019 is Otto Work Force/VOC koploper in de Eredivisie en staan JuRo Unirek/VZV en Handbal Venlo op een gedeelde 2e plaats.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button