Den HelderVideo

Video: Sterrenkindjesveld geopend op begraafplaats

Advertentie:

Den Helder – Op de Algemene Begraafplaats is donderdagochtend het sterrenkindjesveld geopend. Kindjes die in de eerste 24 weken van de zwangerschap levenloos ter wereld komen, of in of in die eerste 24 weken levend geboren worden maar minder dan een dag blijven leven, hebben zo een eigen laatste rustplaats. Deze plek was er nog niet, terwijl daar wel behoefte naar was. Raadsleden Nadine Gatowinas en Harrie van Dongen hebben zich ingezet voor het speciale veld voor de sterrenkindjes.

Wethouder Petra Bais was aanwezig bij de opening van het sterrenkindjesveld. Naast het sterrenkindjesveld werd er ook een tweede gedenkboom geopend. Nabestaanden van een viertal overleden gemeentemedewerkers mochten als eerste gedenkblaadjes ophangen voor hun dierbaren.

Een aantal ouders gaf aan blij te zijn dat hun kindje erkenning krijgt en dat er een plek is om hun sterrenkindje te herdenken.

 

Toon meer

Calvin Vliegen

Calvin Vliegen is sinds november 2023 als videoverslaggever/editor werkzaam bij Regio Noordkop. Calvin is bereikbaar via calvin@regionoordkop.nl of telefonisch via 06-27656370.

Wellicht ook interessant

Back to top button