Kop van Noord-Holland

Aantal WW-uitkeringen blijft licht dalen

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Het aantal inwoners in de Noordkop met een WW-uitkering blijft dalen, zo blijkt uit de maandelijkse cijfers van het UWV. Toch was in de gemeente Hollands Kroon vorige maand een kleine stijging te zien. In Noord-Holland Noord nam het aantal uitkeringen in de agrarische sector en de horeca wel toe. Dat uit zich mede in de forse stijging op Texel.

Hoewel de daling er mede voor zorgt dat veel werkgevers moeite hebben om geschikt personeel te vinden, geldt dat niet voor alle functies. Voor een aantal beroepsrichtingen is de concurrentie bij sollicitaties nog steeds groot. Een voorbeeld van een beroep waarin het voor mensen moeilijker is om weer aan de slag te komen, is ondersteunend administratief medewerker. Gebleken is dat mensen met deze achtergrond relatief vaak een succesvolle overstap maken naar de functie van commercieel medewerker binnendienst. Eind september stonden er in de drie Noord-Hollandse regio’s voor deze functie 300 vacatures open.

Een ander voorbeeld van een beroep waarin mensen moeilijker aan de slag komen, is trainer communicatieve vaardigheden. Een deel van de werkzoekenden uit deze richting zal in het eigen beroep terugkeren, maar een overstap naar docent VO/MBO talen geeft ook goede kansen.

Noordkop
Hollands Kroon liet in november dus een stijging van het aantal inwoners met een WW-uitkering zien. Die stijging betrof 1 procent. Op Texel was dit maar liefst 17,8 procent, maar in de twee andere Kopgemeenten daalde het aantal WW-uitkeringen wel. Den Helder kende een daling van 1,5 procent en Schagen van 3,7 procent. In absolute aantallen daalde het aantal inwoners met een WW-uitkering in de regio Noordkop met drie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button