Hollands KroonJeugd

Basisscholen uit Hollands Kroon met de bus naar het theater

Advertentie:

Hollands Kroon – Scholen in Hollands Kroon krijgen al jaren de KiS-gids, waarin workshops en voorstellingen staan. Deze voorstellingen worden soms op school gespeeld, maar de meeste uiteraard in het theater, in Den Helder of in Schagen. In Den Helder wordt beperkt busvervoer verzorgd voor de leerlingen die vanuit Julianadorp moeten komen of die te klein zijn en nog niet kunnen fietsen. In de gemeente Hollands Kroon liggen de dorpen ver van elkaar en nog verder van het theater.

Hierdoor hebben leerlingen van basisscholen niet de mogelijkheid om gemakkelijk naar een theatervoorstelling te gaan en zijn de basisscholen altijd afhankelijk van welwillende ouders. Daarnaast wil niet elke school dat ouders rijden met andermans kinderen. Door het ontbreken van busvervoer naar De Kampanje of het ScagonTheater ontstaat er zo een kansenongelijkheid voor kinderen zelfs binnen de eigen gemeente.

Bij de Hollands Kroonse Uitdaging kwam daarom een aanvraag binnen voor een incidentele subsidie, waarmee dit busvervoer mogelijk gemaakt kon worden. Een aanvraag die voldeed aan meerdere criteria voor een eventuele incidentele subsidie. Omdat de Hollands Kroonse Uitdaging slechts incidentele subsidies kan verlenen was dit in dit geval voor de busritten in het laatste kwartaal van dit jaar. De Uitdaging helpt echter graag mee aan projecten die een blijvend karakter hebben. Met andere woorden, indien mogelijk moet de incidentele subsidie bij voorkeur het eerste zetje, of laatste duwtje, betekenen. Waarna een project verder kan. Voor ondersteuning voor het volgend jaar middels een structurele subsidie werd daarom dezelfde vraag bij de gemeente Hollands Kroon neergelegd. Ook hierin speelde de Hollands Kroonse Uitdaging een verbindende rol. Deze subsidie is inmiddels ook toegezegd.

494
In het laatste kwartaal van dit jaar werd er door 494 kinderen gebruik gemaakt van het aangeboden busvervoer. Dit zijn leerlingen van Basisschool Het Creiler Woud uit Kreileroord, van OBS De Mient, OBS De Snip en de Sint Anthoniusschool uit Nieuwe Niedorp, RKBS De Marinx uit ‘t Veld en RK Basisschool Sint Jan uit Breezand. Zoals aangegeven wordt dit busvervoer voor het komende jaar structureel aangeboden door de Gemeente Hollands Kroon. Scholen kunnen zich hiervoor aanmelden bij Triade, bij het project Kunst in School.

De Hollands Kroonse Uitdaging kreeg via Triade de enthousiaste reacties van de juffen en de meesters doorgespeeld. Wat moet betekenen dat de leerlingen minstens zo enthousiast zullen zijn. Weer een voorbeeld van een geslaagd project waarin de Hollands Kroonse Uitdaging een verbindende rol mocht spelen. Info inzake activiteiten van Triade zie de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button