Den Helder Suns bekert verder

Den Helder – De basketballers van de Den Helder Suns hebben woensdagavond in het bekerduel tegen BVNoordkop/Suns2 een plek in de volgende ronde van het bekertoernooi veilig gesteld. In Sporthal Sportlaan werd het 52-94 in het voordeel van de Eredivisionist.

BVNoordkop/Suns2 is het opleidingsteam van de Den Helder Suns, derhalve was het onderlinge treffen een Helders onderonsje. De hoofdmacht nam al snel een 0-9 voorsprong, de eerste score voor BVNoordkop/Suns2 kwam van Dennis Cup; met een driepunter hielp hij zijn team van de akelige nul af. BVNoordkop/Suns2, met in de gelederen voormalig Suns-spelers Tom Koopman en Niels van Veen, raakte in het eerste kwart de aansluiting al kwijt. Via 5-14, eindigde deze bij 5-25, mede door een scherp schietende Stan van den Elzen.

Het tweede kwart wist het team uit de promotiedivisie de voorsprong van de Suns in toom te houden. Met als aanjagers Noah van der Heiden en Hidde Strabbing, wisten de ‘jonkies’ met 18-25 de schade te beperken. Na de rust liepen de Suns verder uit op hun uitdagers en via 37-69, aan het einde van het derde bedrijf, werd het eindsignaal bereikt bij 52-94. Hiermee bekert het Eredivisieteam van de Suns verder.

Coach Anne van Dijk van BVNoordkop/Suns2: “We wilden er een echte wedstrijd van maken. Helaas vielen de schoten vooral in het eerste kwart niet echt lekker. Maar goed, mijn jongens worden er alleen maar beter van door tegen sterkere tegenstanders te spelen.”