112

Ernstig ongeval met dode en zwaargewonde (update)

Wieringerwerf – Bij een ernstig verkeersongeval op de Medemblikkerweg tussen een auto en een vrachtwagen is donderdagavond één persoon om het leven gekomen en is een ander zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeluk op de N240 gebeurde rond 18.00 uur. Een vrachtwagen, die linksaf wilde slaan staat scheef op de weg en is zwaar beschadigd door een personenauto met buitenlands kenteken, die vol in de zijkant is gereden. De hulpverlening kwam snel op gang.

Verkeersanalisten van de politie kwamen ter plaats voor onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De weg tussen Wieringerwerf en de afrit Kreileroord is afgesloten, meldt de ANWB. Naar verwachting wordt de weg rond 22.00 uur weer vrijgegeven.

Update
De identiteit van het dodelijke slachtoffer moet nog formeel worden vastgesteld. De gewond geraakte bijrijdster is een vrouw van 20. De vrachtwagenchauffeur is een 28-jarige man uit Den Burg. Hij was niet onder invloed van alcohol of drugs en is na verhoor weer heengezonden.

Voor het onderzoek is de politie nog op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien op de Medemblikkerweg rond 17:45 uur? Heeft u in omgeving gereden en mogelijk beelden van betrokkenen op uw dashcam? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Bel dan met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button