Den Helder

Finale Miss World uitgesteld, iedereen in quarantaine (update)

Den Helder – De Helderse Lizzy Dobbe zal vannacht niet tot de nieuwe Miss World worden gekroond. De finale van de verkiezing is voor onbepaalde tijd uitgesteld na een uitbraak van corona. Alle betrokken zijn verplicht in quarantaine.

De organisatie laat weten dat de finale, indien mogelijk, binnen 90 dagen alsnog wordt gehouden. Deelnemers en alle overige betrokkenen mogen pas na een negatieve test terugkeren naar hun thuisland, nadat dit is goedgekeurd door medici in Puerto Rico.

Lizzy Dobbe in Puerto Rico.
“Miss World 2021 stelt de finale van wereldwijde uitzending in Puerto Rico tijdelijk uit vanwege gezondheid en veiligheid van deelnemers, personeel, bemanning en publiek”, luidt het officiële bericht. “We kijken erg uit naar de terugkeer van onze deelnemers (die we hebben leren kennen en liefhebben) om te strijden voor de Miss World-kroon”, aldus Julia Morley, CEO van Miss World Ltd.

Begrip
“We betreuren het dat de finale niet doorgaat, maar de gezond en veiligheid gaat voorop. We zijn dan ook blij dat deze beslissing is genomen en we straks nog een keer mogen afreizen naar Puerto Rico en nog een keer met Lizzy Nederland op de kaart mogen zetten”, aldus Lizzy samen met Katia Meas namens Miss World Nederland. “Wij vinden het ook een moedige beslissing van de organisatie en begrijpen hoe lastig het moet zijn geweest om knopen door te hakken. Lizzy is heel trots en blij dat ze Nederland en haar geliefde Den Helder op de kaart heeft kunnen zetten en vriendschappen voor het leven heeft gesloten met haar medekandidaten. Ze kan niet wachten om straks terug te mogen afreizen naar Puerto Rico om het traject af te maken.”

Lizzy maakt het goed en blijft nog paar dagen op het eiland om uit te rusten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button