Hollands KroonPolitiek

Hollands Kroon organiseert debatweek over omgevingsvisie

Hollands Kroon – Hoewel er de afgelopen maanden verschillende participatiebijeenkomsten zijn geweest om te praten over de nieuwe omgevingsvisie van Hollands Kroon resteert er nog een aantal dilemma’s voor de gemeente. Daarom organiseert zij begin februari een debatweek, waaraan inwoners, bedrijven, organisaties en ook andere overheidsorganisaties kunnen meedoen.

De gesprekken en debatten moeten gaan over de verschillende belangen die naar voren zijn gebracht in de participatiebijeenkomsten. Soms staan partijen namelijk recht tegenover elkaar. Een voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld ondernemers die meer buitenlandse werknemers willen inzetten binnen hun bedrijf, tegenover inwoners die deze mensen niet willen huisvesten in hun dorp. De gemeente ziet dit als dilemma’s. Een gesprek over deze kwesties is belangrijk, zodat straks in de omgevingsvisie een beleidslijn komt te staan die door zoveel mogelijk mensen wordt gedragen.

De gemeente nodigt iedereen uit voor een debat over deze dilemma’s op donderdag 3 en/of maandag 7 februari 2022. De precieze tijd en plek is nog niet bekend, daarover komt de gemeente later met meer informatie. De gemeente hoopt dat de debatten fysiek kunnen plaatsvinden, maar de ontwikkelingen rondom de coronamaatregelen moeten dit toelaten.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button