Overige

Is nieuw altijd beter? Bij ladegeleiders wel!

Advertentie:

Ladegeleiders, ook wel lade rails genoemd behoren tot het sluitwerk van de lades in alle kasten. Ze zorgen ervoor dat lades makkelijk geopend of gesloten kunnen worden. Ladegeleiders zijn in principe uitschuifbare strips. Een ladegeleider wordt gemonteerd in de ombouw van de lade. Wanneer je de lade opent en sluit dan beweegt er een uitschuifbaar gedeelte mee. Vaak wordt er onderscheidt gemaakt tussen traditionele ladegeleiders en moderne ladegeleiders. Vaak wordt er gezegd dat nieuw beter is bij ladegeleiders, is dat ook écht zo?

Wat is het verschil tussen traditioneel en modern?
Bij veel oudere keukens kom je traditionele ladegeleiders tegen. Dit is een simpele rail van hout met ladestops. Een ladestop houdt in dat de lade aan de achterkant wordt tegengehouden zodat deze niet te ver doorschiet. De andere stop zit voorin, zodat de lade er niet uitvalt aan de voorkant als deze zo ver mogelijk wordt opengetrokken.

Nadelen van gedateerde ladegeleiders
Gedateerde ladegeleiders hebben een hoop nadelen. Zo kan de lade nooit helemaal open vanwege de ladestops en daardoor kan het vaak lastig zijn om spullen te pakken die helemaal achterin de lade liggen. Daarnaast kun je soms makkelijker dan je denkt met je vingers klem komen te zitten tussen de lade en haar ombouw, wat uiteraard geen prettig gevoel is. De lade sluit moeilijk, gaat dicht met een harde knal en door het gebruik slijt de geleider significant meer dan een moderne ladegeleider.

Dit type geleider wordt nog altijd gebruikt in eenvoudige kasten. Dit neemt niet weg dat hoe eenvoudig de kast ook is, het systeem is allesbehalve gebruiksvriendelijk. Kleinere lades kun je met dit systeem openen zonder al te veel moeite, maar de lades van gebruikelijk formaat zijn verschrikkelijk lastig te openen en te sluiten met systemen van deze soort. Lades gaan niet lekker open en dicht, blijven steken en vallen ondanks de ladestops nog makkelijk uit de kast.

Moderne ladegeleiders
Moderne ladegeleiders zijn anders dan hun voorgangers. In vergelijking met traditionele laderails hebben deze ladegeleiders een groot aantal voordelen. Ze worden steeds meer in ieder soort kast gebruikt. Of we het nu hebben over een keuken kast, badkamerkast, kasten voor de woonkamer, moderne ladegeleiders zijn ideaal. Moderne ladegeleiders, vooral van het materiaal staal, zijn duurzamer en gaan dus langer mee, kunnen tegen een stootje en dragen bij aan een soepelere en betere ervaring voor fijn wonen.

De invloed die het hebben van goede ladegeleiders heeft wordt nog wel eens onderschat. Wij kunnen je verzekeren, het scheelt echt een stuk. Je zult verbaast zijn hoe snel die verbetering te merken is.

Softclose
Voor sommige moderne ladegeleiders wordt er door velen gekozen voor een softclose systeem. Dit zorgt ervoor dat de lade nooit meer opent of sluit met een vervelende harde knal. Dit is een erg populair systeem wat tevens bijdraagt aan een nog betere ervaring als het aankomt op het openen en sluiten van lades.

Op zoek naar kwalitatieve ladegeleiders?
Op zoek naar kwalitatieve ladegeleiders? Overweeg dan eens een kijkje te nemen bij Brasom ladegeleiders, de ladegeleider specialist van Nederland! Brasom heeft ladegeleiders in allerlei soorten en maten, met diverse geleiders met een andere hoeveelheid draagkracht, uittrekbaarheid, inbouwlengte enzovoorts. Daarnaast zijn de geleiders gemaakt van staal, het meest duurzame materiaal waarin ladegeleiders te krijgen zijn!

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button