GR2022DH

Kandidatenlijst VVD Den Helder bekend: “De ambitie is zes zetels”

Den Helder – De VVD Den Helder heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar bekend gemaakt. Zoals reeds bekend gemaakt is Petra Bais, de huidige fractievoorzitter, ook de nieuwe lijsttrekker. Wethouder Kees Visser staat op twee. De partij heeft ervoor gekozen om een aantal nieuwe gezichten hoog op de lijst te plaatsen en geeft aan dat zij hopen op zes zetels.

De eerste nieuwkomer staat op plek drie: Henriette Weerstand-Slot is actief in het onderwijs en daarnaast ‘een echte Jutter’, zo valt te lezen in het persbericht van de VVD. Op plek vier staat huidig raadslid en marineofficier Rogier Bruin. Het tweede nieuwe gezicht, Christine Jellema, staat op plek vijf. Zij is werkzaam als uitvaartleider. Ze is nu wel al actief als commissielid namens de VVD. Op plaats 6 staat raadslid Edwin Dasbach. Gerrit Kraak staat op plek zeven en is volgens de VVD een goede vertegenwoordiger van de ondernemers binnen de gemeente. Op plek acht tot en met tien staan Martijn Versteeg, Paul de Heer en Sem Lode. De lijst wordt verder aangevuld met Marco de Boer, Marc van Spijker, Herman Schooljan, Sebastiaan de Vries, Ben Torck en Marielle Dobbe.

VVD gaat voor zes
De VVD heeft in de verkiezingen van 2018 vier zetels behaald, waarvan er na het vertrek van Mirjam Dijk nog drie over zijn. De VVD laat weten dat de ambitie voor 2022 is om met minstens zes zetels in de gemeenteraad te komen. “Ik merk dat er enorm veel enthousiasme is bij deze groep mensen en ik ben echt trots dat ik de ‘aanvoerder’ mag zijn”, voegt lijsttrekker Petra Bais toe.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button