Hollands KroonVideo

Kees Meereboer vliegt vanuit zijn schuur de hele wereld over (video)

Hippolytushoef – Enkele keren per week verkeert de 75-jarige Kees Meereboer in hogere sferen en zit hij op ongeveer 9 kilometer hoogte te genieten van het uitzicht. Achter het huis heeft hij in zijn schuur namelijk een hele cockpit van een Boeing 737 exact nagemaakt.

Als jochie was Kees al gek op alles wat met vliegen te maken heeft. Een brevet voor een Boeing heeft hij nooit gehaald, wel heeft hij jarenlang in een zweefvliegtuig gevlogen. Maar ja, een Boeing is toch wel even wat anders. Alles heeft hij zelf aangeleerd uit boeken en via internet. Ook de aankoop van de apparatuur gaat via internet.

“Het heeft mij wel veel hoofdbrekens gekost en ik heb ook vaak gedacht, ik stop er mee, maar het is en blijft een soort verslaving.” Kees krijgt vaak piloten van maatschappijen die bij hem komen oefenen. “Het is geen simulator zoals op Schiphol staat, maar zowel piloten als copiloten komen hier graag. Zij kunnen wat leren en ik leer weer veel van hen”, aldus Kees.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button