Kop van Noord-Holland

Thijs Pennink (Directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN) ontvangt koninklijke onderscheiding bij afscheid

Advertentie:

Alkmaar – Tijdens zijn afscheid als directeur van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord werd Thijs Pennink verrast met twee eervolle onderscheidingen. In de Grote Kerk in Alkmaar werd in het bijzijn van zijn familie, collega’s en een beperkt aantal relaties de onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau overhandigd door burgemeester Toon Mans van gemeente Castricum.

Daarnaast ontving Pennink de zilveren penning van de provincie Noord Holland uit handen van gedeputeerde Ilse Zaal. Zijn verdiensten voor de provincie Noord-Holland zijn niet onopgemerkt gebleven en maakte dat de Provincie over ging tot het overhandigen van deze unieke onderscheiding voor zijn uitzonderlijk inzet in de provincie Noord-Holland.

Thijs Pennink heeft in zijn lange carrière, waarin hij de laatste tien jaar directeur was van het Ontwikkelingsbedrijf NHN, maar waarin hij ook zestien jaar directeur van de Kamer van Koophandel is geweest, zich altijd volop ingezet voor versterking van de economische en maatschappelijke positie van de regio. Zo is hij onder meer betrokken geweest de ontwikkeling van Greenport Noord-Holland en destinatiemarketingorganisatie Holland boven Amsterdam en is onder zijn leiding het ontwikkelingsbedrijf uitgegroeid tot een organisatie met grote betekening voor de regio Noord-Holland Noord.

Burgemeester Mans noemde Pennink “een actieve duizendpoot die van veel markten thuis is”. Ook gaf de burgemeester van Castricum aan dat de directeur van het ontwikkelingsbedrijf “van onschatbare waarde is geweest voor het bedrijfsleven en ervoor gezorgd heeft dat Noord-Holland Noord naar een hoger niveau gebracht is”. Vanwege deze en vele andere diensten kan Pennink zich nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Vanwege de coronamaatregelen kon het geplande grootschalige afscheid niet doorgaan. Gelukkig kon het op een kleinschalige manier plaatsvinden en kreeg het afscheid extra glans door de twee onderscheidingen. Al met al was het een waardig en geslaagd afscheid. Vanaf 1 januari gaat Thijs Pennink genieten van zijn pensioen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button