Den Helder

Werkzaamheden Jacob van Heemskerckstraat bijna afgerond, gemeente bedankt bewoners voor geduld

Den Helder – Het is toch nog voor de kerst af: Volgende week zet de gemeente de laatste puntjes op de i in de Jacob van Heemskerckstraat. Het heeft iets langer geduurd omdat er sprake was van een ‘valse start’, de planning van de aannemer met betrekking tot de kabels en leidingen klopte niet. De gemeente bedankt de inwoners voor hun geduld en wenst ze veel woonplezier in de vernieuwde straat.

De aanpak van de straat startte zo’n twee jaar geleden. Bewoners werden uitgenodigd voor verschillende bewonersavonden, waarbij ze mee mochten denken over de uiteindelijke oplossing. De vernieuwing van de riolering moest sowieso gebeuren, maar bewoners konden wel meepraten over de inrichting van de weg, de verlichting en het groen. He uiteindelijke ontwerp werd door de meeste inwoners van de straat gedragen. Een groot pluspunt is volgens de gemeente dat de straat nu veiliger is door de oversteekplaats. Verder is de inrichting duurzamer: het hemelwater kan wegstromen door de voegen van de verharding. Daarnaast zijn de woningen afgekoppeld zodat het regenwater wordt gescheiden van het vuilwater.

Met plezier in de straat gewerkt
Door de problemen aan het begin kon de aannemer in het voorjaar starten met verbouwen. Daarna ging het gelukkig snel waardoor het project toch nog voor het einde van het jaar klaar is. De samenwerking met Nota Infra is volgens de gemeente prettig verlopen en zij hebben met plezier in de straat gewerkt. De vaklieden buiten hebben ook fijne gesprekken met diverse bewoners gehad, er is zelfs een keer gebak voor ze gemaakt. Ondanks de hinder in de straat hoopt de gemeente dat de inwoners tevreden zijn met het resultaat: “Wat ons betreft kan de straat weer lange tijd mee.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

2 reacties

Back to top button
%d bloggers liken dit: