Hollands KroonJeugdSport

Pumptrack Wieringerwerf niet voor einde 2025

Wieringerwerf – De ‘pumptrack’ voor skateboards, fietsen en steps bij Campus de Terp komt er zeker niet voor het einde van 2025. Dat laat het college van de gemeente Hollands Kroon weten. Dit vanwege de werkzaamheden die nog op- en deels in de Terp plaats moeten vinden. Binnen het landschapsontwerp is voor een pumptrack wel ruimte gereserveerd.

Een pumptrack is een circuit met bulten en bochten waar je met skateboards, fietsen of steps overheen kan. Het idee werd tijdens de ideeënmarkt in juli gepresenteerd door een aantal scholieren en hun docent Jose Swart. Daarop gaven OHK, VVD en PvdA bij het college aan dat zij het initiatief ondersteunen. Ze vroegen het college te onderzoeken of er een pumptrack kan komen bij het nieuw te bouwen Campus de Terp.

Het college laat nu weten dat er al meerdere gesprekken hebben plaatsgevonden. Ze complimenteert de leerlingen voor het onderzoek dat ze zelf hebben gedaan. Er zijn nog geen financiële middelen gereserveerd, maar via het Sportakkoord of de Hollands Kroonse Uitdaging zijn er volgens het college mogelijkheden voor gedeeltelijke financiering.

Op dit moment zien burgemeester en wethouders geen aanleiding om een onderzoek te starten: “Aanleg van een dergelijke voorziening is echter niet voor de tweede helft van 2025 mogelijk gelet op de werkzaamheden die nog op en deels in de Terp plaats moeten vinden. Er is dan ook geen aanleiding om een dergelijk onderzoek op korte termijn uit te voeren.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button