Hollands KroonPolitiekSport

Vergunningen nodig voor nieuwe steiger aan het Oude Veer

Advertentie:

Anna Paulowna – Het college van de gemeente Hollands Kroon laat weten dat er vooralsnog geen belemmeringen zijn om een nieuwe steiger voor watersport aan te leggen aan het Hooge Oude Veer in Anna Paulowna. Wel zijn er meerdere vergunningen nodig. Een inwoner had om een steiger gevraagd bij de ideeënmarkt van de gemeenteraad. De beoogde locatie is bij het parkeerterrein aan de N249, tussen de rotonde en het voetgangerstunneltje.

De bestaande steigers aan het Hooge Oude Veer, die vooral gebruikt worden om te vissen, zijn te hoog en ontoegankelijk voor kanoërs en suppers. Het nabijgelegen strandje wordt door zwemmers gebruikt. PvdA, OHK, D66, VVD en CDA vonden het initiatief van de inwoner dan ook een goed idee en dienden schriftelijke vragen in om te polsen of realisatie van de steiger mogelijk is.

Volgens het college zijn er geen belemmeringen, maar moet er wel een vergunning aangevraagd worden bij zowel het Hoogheemraadschap als de provincie: “Wij hebben in ons vooronderzoek al een eerste verkennend gesprek gehad met de provincie. Hierin werd duidelijk dat er mogelijkheden zijn om de opstapplaats voor de helft te laten subsidiëren door de provincie. Een kanttekening hierbij is wel dat de steiger rolstoeltoegankelijk moet zijn. Op dit moment staan zij er voorzichtig positief in en zijn zij op de hoogte van dit verzoek.”

Alle belangen afwegen
Het Hoogheemraadschap kan het plan wel nog afwijzen. Daarbij is een aandachtspunt of sportvissers belemmerd worden zodra er een steiger in de buurt wordt aangelegd. “Om iedereen goed van dienst te zijn, moet er een gesprek komen met de visverenigingen. Op deze manier worden alle belangen meegenomen”, aldus het college. Er komt ook een nieuwe opstapplaats in de haven van het Oude Veer. Er is namelijk al een subsidie verleend voor een kanoroute naar van Ewijcksluis. Als de vergunningverlening goed verloopt kan de nieuwe steiger in 2023 nog gerealiseerd worden.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button