Den HelderSport

Sporters in het zonnetje tijdens sportgala Den Helder

Adverentie

Den Helder – Sporters Adela Pijcke, Filmon Tesfu, ESG Dance crew en Emma Riemers zijn de winnaars van het Sportgala 2019. Zij ontvingen donderdagavond tijdens het vernieuwde sportgala uit handen van sportwethouder Peter de Vrij en burgemeester Jeroen Nobel de gemeentelijke sportonderscheidingen. Daarnaast kreeg Jan Plomp de oeuvreprijs.

Voorheen reikte de gemeente jaarlijks de gemeentelijke sportprijs en de sportstimuleringsprijs uit. Dit jaar waren er meer prijzen te verdelen voor bijzondere en/of topprestaties. De Sportvrouw van het Jaar is Adela Pijcke. Zij werd Nederlands-, Europees- én wereldkampioen masters gewichtheffen. Naast haar titels zet zij zich met hart en ziel in om mensen mentaal en fysiek sterker te maken.
De titel Sportman van Jaar is voor hardloper Filmon Tesfu. Deze atleet rijgt de ene overwinning aan de andere. Zo won hij onder meer de Halve van Den Helder. ESG Dance crew is gekozen tot de Sportploeg van het Jaar. Deze groep enthousiaste meiden hebben zich naar het Nederlands Kampioenschap Showdance gedanst. De titel Sporttalent van het Jaar werd toegekend aan Emma Riemers. Zij slaagde erin zowel in het Open Water als in het binnenbad bij Nederlandse Kampioenschappen medailles te halen.

Oeuvreprijs
Dit jaar is voor het eerst de gemeentelijke oeuvreprijs uitgereikt. Jan Plomp is degene die deze eer te beurt viel. Hij beoefent al meer dan twintig jaar de sport en bewegingsleer tai chi. Daarnaast heeft hij zich ten doel gesteld zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen en te houden. Hij geeft ouderen valpreventie en leert ze goed naar hun lichaam te luisteren en balans te vinden tussen geest en lichaam. Jan is een motivator voor jong en oud.

Foto’s: Van Eis Foto

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button