Den Helder

Wethouder opende eerste Odensehuis in Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Onder grote belangstelling van genodigden, vrijwilligers en belangstellenden is donderdag het eerste Odensehuis in Den Helder geopend. Bernard Fritzsche (voorzitter) deed het openingswoord en begon met het noemen en bedanken van de initiatiefnemers, waaronder Peter Wijnants, Rolf Oosterbaan, Hetty Welschen en Felix Rottenberg (die advies gaf als bestuursvoorzitter van het Odensehuis in Amsterdam-Zuid).

Ook werd het bestuur voorgesteld en de kwartiermakers. Ook werden de subsidiegevers, sponsors en donateurs bedankt.
Fritzsche benadrukte dat het Odensehuis nog in de kwartiermakersfase zit en ook gaf hij een uitvoerige uitleg van wat het Odenhuis voor Den Helder betekent. Een van die kwartiermakers is Bernadette Palsma, die wethouder Tjitske Biersteker vroeg de officiële opening te verrichten. Op een laptop werd door de wethouder een toets ingedrukt, waardoor op een groot scherm de Kwartiermakers Fase werd getoond. Hierna werd door de wethouder, samen met Cor Langedijk (bekend tekenaar) een tekening van het Paleis naast het KIM onthuld.

In haar openingswoord memoreerde wethouder Tjitske Biersteker dat zij blij is dat hier in Den Helder het eerste Odensehuis is geopend, omdat er steeds meer mensen zijn met beginnende dementie. “Den Helder is officieel een dementievriendelijke gemeente en ik ben er ontzettend trots op dat wij dat met elkaar voor elkaar hebben gekregen. Niet alleen dagopvang, bijzondere activiteiten, opleidingen maar ook diverse winkels die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid hun personeel op te leiden.”

Netwerk
“Een Odensehuis is naast alle geïnitieerde zorg een welkome aanvulling in dit hele proces van een lokaal dekkend netwerk van voorzieningen voor dementerende mensen Dat wil niet zeggen dat we er al zijn en alles op een rijtje hebben. Het proces gaat voortdurend door, maar ik ben wel heel blij dat het Odensehuis er nu is. Ik wil alle vrijwilligers en alle mensen die zich hier tot nu toe voor hebben ingezet heel hartelijk bedanken.”

Hierna werd de champagne ingeschonken en proostten Biersteker en Fritzsche op de opening. Het Odensehuis is in het pand De Overzet aan de Kempenhaastraat 24B en is vanaf dinsdag 21 januari voorlopig iedere dinsdag- en donderdagmiddag geopend, van 12.00 tot 16.00 uur.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button