Nieuws

Suns beginnen competitie met winst op Den Bosch

Den Helder – Het is inmiddels bekend dat de Den Helder Suns het topploegen geregeld moeilijk weet te maken in de eigen thuishaven. Dat bewezen zij eerder tegen Leiden en dat was zaterdagavond, in de hernieuwde competitie, tegen Heroes Den Bosch wederom het geval. Onder aanvoering van oud-Bosschenaar Stan van den Elzen (goed voor 23 punten) pakte Den Helder Suns een toch wel verrassende 94-86 zege.

Het was de uitblinkende Van der Elzen die de eerste score voor de Suns mocht noteren. Den Bosch had grote moeite het netje te vinden en na ruim vier minuten wisten zij met een score van Demario Mayfield pas de eerste veldscore te maken. Hiervoor waren het enkel drie vrije worpen die Heroes ten deel vielen en daarmee hadden ze hun enige voorsprong in de wedstrijd (2-3). Den Helder zette aan en met een lay-up van Dyon Halman werd het verschil tien punten (17-7) in het voordeel van de Suns. Bij 20-16 was de score nog altijd aan Helderse zijde aan het einde van eerste kwart.

Ook in kwart twee behield Den Helder de voorsprong en schommelde het verschil nog altijd rond de tien punten. Bij 32-18 was het grootste verschil in de eerste helft bereikt. Mede door een onduidelijke onsportieve fout van de Helderse Amerikaan Bolden Brace. Brace, die niet veel later een ritje naar het ziekenhuis maakte omdat hij tegen een Bossche elleboog opliep. Met een hechting in zijn kin keerde hij het vierde kwart terug in de wedstrijd. Mede door Stefan Wessels en een driepunter van Miha Lapornik was de ruststand voor Den Bosch nog enigszins dragelijk: 46-39.

Voorsprong
Ook na rust schoot Den Bosch niet met scherp. Via Ben Kovacs (58-46) en een lay-up van Van der Elzen kwamen de Suns halverwege comfortabel op 65-48, met 17 punten de grootste voorsprong van de wedstrijd. Met een 0-11 run van Den Bosch kwam de spanning in de wedstrijd terug. Nino Gorrsissen bepaalde met een driepunter de 74-67 stand na drie kwarten spelen.

In het laatste bedrijf werden de spannendste minuten van de wedstrijd gespeeld. Ongeveer drie minuten voor het einde van de wedstrijd hadden de Suns nog steeds een voorsprong van tien punten. Met een aanvallende fout en een turnover van Boyd van de Vuurst de Vries als inleiding werd een Bossche nadering van drie punten veroorzaakt (86-89). Het leek er op de de Heroes hun laatste strohalm probeerden te pakken, echter op een allesbeslissend moment verzaakte Thomas van der Mars twee vrij worpen te verzilveren. Hiermee had het verschil minimaal kunnen worden.

Aan de ander kant was het Van der Elzen die na een fout door Mayfield de eerste van zijn toegekende vrije worpen wel raakte en daarbij op de tweede zijn eigen rebound pakte en scoorde (92-86). Hiermee was de wedstrijd getekend en in de tumultueuze slotfase gaf Den Helder de verdiende winst niet meer uit handen: Met vrije worpen werd de eindstand bepaald op 94-86.

Geen publiek
Vanwege het Corona virus is geen publiek toegestaan in de zaal. Voor de spelers van zowel Den Helder en Den Bosch is het fijn om te weten dat ze niet in de steek gelaten worden door de fans getuige de ongeveer 8300 kijkers naar de gratis livestream. Aanstaande zaterdag spelen de Suns thuis tegen Feyenoord Rotterdam, eveneens om 19:30 uur.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button