Hollands KroonVideo

Tulpen komen dit jaar uit Slootdorp (video)

Slootdorp – Geen tulpen uit Amsterdam, maar een mooi bos uit de schuur van de familie Munster. Door de coronaregels is er dit jaar geen Nationale Tulpendag op de Dam in Amsterdam, maar konden liefhebbers zaterdag naar de Wierweg 7 bij Slootdorp.

Met de auto door een heuse Tulpen Drive Thru voor een mooie bos tulpen voor in de vaas. Of tulpen met bol om als schoof op tafel te zetten. In de schuur, op het erf en op de weg ontstond zowaar een flinke file. “Het is het zeker waard en het is een leuke verrassing wat je binnen te wachten staat. Een gezellige ontvangst en sfeervolle muziek”, aldus de bezoekers na hun vertrek.

Iedereen kreeg ook nog een lijstje mee van kraampjes met streekproducten in de Wieringermeerpolder en op Wieringen. Hier kan een ieder terecht voor onder meer molenmeel, honing, jam, boerenkaas, kip in de zak, rode kool, verse knoflookproducten, maar natuurlijk ook eieren, aardappelen en uien.

Sandra Munster had nog wel een aantal tips om langer van je tulpen te genieten. “Koop goede kwaliteit en dat kun je zien aan de steel. Deze moet stevig en niet bruin zijn en zorg voor voldoende water.”

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button