Cultuur/NatuurDen Helder

Geen toestemming voor ‘Kapsalon Theater’

Den Helder – Tal van theaters in het land openen woensdag de deuren, maar niet schouwburg De Kampanje in Den Helder. “We krijgen er geen toestemming voor”, zo laat het theater via Facebook weten.

Diverse theaters door het hele land worden woensdag omgebouwd tot kapsalon, massagestudio of schoonheidssalon. Terwijl mensen daar geknipt worden, treden er artiesten op. “We krijgen nogal veel aanmeldingen”, laat initiatiefnemer en acteur Diederik Ebbinge weten op Twitter. In Den Helder had De Kampanje ook graag meegedaan, maar blijven de deuren toch dicht.

“Wij krijgen veel vragen of wij ook meedoen woensdag aan Kapsalon theater. Alles was daarvoor geregeld en wij waren er klaar voor, maar we krijgen geen toestemming en het wordt niet gedoogd”, zo meldt de schouwburg op Facebook. “Helaas! Zo jammer…. Nu maar hopen dat we snel open mogen zodat iedereen weer kan komen genieten!”

Den Helder blijkt strenger tegenover dit soort ludieke vormen van protest tegen de coronamaatregelen dan veel andere gemeenten. Ook afgelopen zaterdag, toen de horeca in het land de deuren uit protest opende, had Den Helder vooraf laten weten dit niet toe te staan en wel te handhaven. Dat was verrassend, want ook de Helderse burgemeester Jan de Boer zette vorige week zijn handtekening onder een brief aan Den Haag, waarin zestien burgemeesters uit Noord-Holland vroegen om versoepelingen, ook voor de horeca. Overigens ging slechts een enkele horecazaak in Den Helder open en zijn er, voor zover bekend, geen boetes uitgedeeld.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Open gooien die handel. Horeca ook! En niet alleen in Den Helder maar gans Nederland. Willen ze iedereen dan bekeuren? Tijd om het land terug te eigenen, tijd dat de politiekers van dit huidige kabinet verantwoording af moeten leggen! Voor hun wanbeleid, het liegen, bedriegen en het veraad van het Nederlandse volk. Inzake corona maatregelen, inzake statushouders, inzake onze welvaart, inzake onze nationale trots en inzake deze walgelijke democratuur

Back to top button
%d bloggers liken dit: