Hollands KroonPolitiek

GroenLinks stelt vragen over kapotte assistentiebrug station Anna Paulowna

Advertentie:

Anna Paulowna – De fractie van GroenLinks heeft aan het college B&W vragen gesteld over de assistentiebrug op station Anna Paulowna. Met dat hulpmiddel kunnen mensen die in een rolstoel zitten makkelijk de trein in komen. Op eerste Kerstdag 2021 was deze echter defect, waardoor reizigers die hiervan afhankelijk zijn in en uit de trein getild moesten worden. Volgens GroenLinks was dat niet de eerste keer.

Reizigers die afhankelijk zijn van de assistentiebrug kunnen zonder eigenlijk geen gebruik maken van station Anna Paulowna, een kwalijke zaak. GroenLinks wil daarom graag weten wie er verantwoordelijk is voor reparatie van de assistentiebrug wanneer deze stuk is. Daarnaast vraagt de partij zich af of de vernielingen op het station, waarover het CDA eerder vragen stelde, en de daarop ingezette maatregelen door de gemeente, ook betrekking hebben op de brug. Zo vraagt fractievoorzitter Lilian Peters het college of de camera’s die zouden worden opgehangen inmiddels geplaatst zijn en of de assistentiebrug hierdoor ook in beeld is. Als laatste wil Peters weten welk alternatief er is wanneer de brug toch onverhoopt weer kapot gaat.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button