Den Helder

Regen maakt komst brandweer overbodig

Den Helder – Of het überhaupt nodig was geweest is nog maar de vraag, maar de brandweer van Den Helder hoeft dit jaar in elk geval niet langs te komen bij de ijsbaan. Door de flinke regenval van de afgelopen periode staat het veld volledig onder water. In de meeste jaren was het de brandweer zelf die ervoor zorgde dat er voldoende water stond, dat bij vorst kan bevriezen om zo de ijsbaan te realiseren.

Clubvoorzitter Joop van Schie is er verre van rouwig om. “We zijn altijd heel erg blij hoor, met de inzet van de brandweer, maar om eerlijk te zijn: dit is prachtig! De ervaring leert dat regenwater veel sneller en mooier bevriest dan het water uit de omliggende grachten, dus dit is zeker geen tegenvaller. Laat de vorst maar komen, wij zijn er klaar voor!”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. laat Rutte het maar niet horen, bezuinigd hij de brandweer meteen weg…..

Back to top button
%d bloggers liken dit: