112

Helders bejaard echtpaar slachtoffer van bankpasfraude, politie zoekt dader

Den Helder – Een bejaard echtpaar uit Den Helder is slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude waarbij hen €8.000 afhandig is gemaakt. De politie is op zoek naar de dader.

Het koppel werd op 26 oktober 2022 gebeld door een man die zich voordeed als bankmedewerker. Hij vertelde hen dat er twee nieuwe bankpassen waren aangevraagd vanuit een andere stad en dat het stel actie moest ondernemen. Daarom vertelde hij hen dat het koppel hun huidige bankpas en contante geld moesten inleveren bij een zogenaamde collega, die later op de middag langs zou komen. Na het stel uren aan de lijn te hebben gehouden, kwam er rond 16:45 uur inderdaad iemand aan de deur om deze zaken in beslag te nemen. Maar de bankpas en het contante geld was niet het enige dat werd gestolen: het stel werd ook beroofd van andere goederen als een tablet en twee smartphones.

De dader loopt later die avond rond 18:40 uur een dure kledingwinkel in de PC Hoofdstraat in Amsterdam binnen. Daar geeft hij met de betaalpas van het bejaarde echtpaar uit Den Helder €8.000 aan herenkleding uit. De vermoedelijke dader is vastgelegd op camera. Hij is mogelijk landelijk actief.

Herkent u de man of heeft u meer informatie over deze zaak? De politie verzoekt contact met hen op te nemen. Dit kan via het tipformulier op de website of telefonisch via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Het zaaknummer is 2022223652.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button