Cultuur/Natuur

Julianadorpers kunnen gratis naar Juliana-tentoonstelling

Amsterdam – De tentoonstelling over koningin Juliana in De Nieuwe Kerk in Amsterdam is tot en met 5 februari gratis te bezoeken voor inwoners van Julianadorp en Julianadorp aan Zee. In mei bezocht een speciale Julianabus het naar de voormalige koningin vernoemde dorp om verhalen over de koningin te verzamelen. Eén van de verhalen uit Julianadorp is terug te zien in de tentoonstelling.

In 1909 werd Juliana geboren en kreeg ook Julianadorp haar naam. Genoeg reden voor De Nieuwe Kerk om alle dorpers uit te nodigen voor de tentoonstelling. Op vertoon van een officiële envelop of brief, met daarop naam en woonadres krijgen de inwoners gratis toegang.

De tentoonstelling vertelt het verhaal van Juliana aan de hand van verschillende objecten en bruiklenen. Daarnaast zijn juist ook de verhalen over de koningin belangrijk. Een menselijke koningin, die dicht bij het volk stond. Aan de andere kant kleven ook de affaires Greet Hofmans en Lockheed aan de oud-vorstin. De biografische tentoonstelling met de verhalen van ooggetuigen, historici en veel (persoonlijke) objecten is te zien in De Nieuwe Kerk vanaf 15 oktober t/m 10 april 2023. De actie loopt van 14 januari tot en met 5 februari.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button