Bestuurders Bleuwater winnen Globaland project

Den Helder – De tweede klassen van Beroepsonderwijs aan Zee in Den Helder namen deel aan het vierdaagse Globaland project, een spannend simulatiespel over de maatschappij en de wereld. Het project stond in het teken van de virtuele wereld die Globaland heet.

Globaland was weer een groot succes. De leerlingen hadden de laatste dag een microkredietdag. De leerlingen runnen dan in groepen een eigen bedrijfje voor het goede doel. Ze ontvangen een microkrediet. Met deze kleine lening kunnen ze de benodigdheden kopen om een product te maken en verkopen of een dienst te leveren. Ze kunnen er bijvoorbeeld ingrediënten van kopen, koekjes bakken en deze verkopen in het winkelcentrum.

Aan het eind van de dag moesten de leerlingen de lening met rente terugbetalen. Het opgehaalde geld ging naar stichting Sengerema, een stichting die microkredieten verstrekt aan kansarme jongeren in Tanzania. De winnaars van Globaland waren Esther, Kyra, Veerle en Reni. Zij hadden hun land (Bleuwater) het best bestuurd. De leerlingen hadden een bedrag van € 100,43 opgehaald.

Exit mobile version