Sport

Gezond in je Lijf

Advertentie:

Hippolytushoef – De Gezond in je Lijf challenge gaat van start. Gewichtsconsulent Hanke Prijs en sportcentrum Hippogym bieden een cursus van acht weken aan. De eerste cursusdag is zaterdag 14 maart. Dan word uitgelegd hoe het programma werkt en gaan de deelnemers aan de slag.

Het is absoluut niet de bedoeling dat de deelnemers op een streng dieet gaan. Ze leren hoe hun met een paar eenvoudige trucs gezonder kunt eten. Door met elkaar te werken aan hetzelfde doel, motiveren zij elkaar. Elke bijeenkomst wordt iets nieuws uitgelegd over gezond eten en wat het voor een persoon kan betekenen. De methode werkt volgens PuurGezond. Daarin staan pure, onbewerkte voedingsmiddelen centraal. De gewichtsconsulent licht toe: “Meer groenten, fruit, peulvruchten, noten en vis. Dat is wat ik doe en dan met lekkere recepten en haalbare tips.”

Wie deelneemt aan deze groepsbegeleiding komt wekelijks bijeen. Natuurlijk is het altijd mogelijk om tussendoor aan de bel te trekken als het even niet lukt of als er problemen zijn. Naast de gezamenlijke bijeenkomsten gaan de deelnemers lichamelijk aan het werk in sportcentrum Hippogym. Er wordt gekeken wat het beste bij de deelnemer past en zo krijgt iedere deelnemer een eigen programma. Er loopt een instructeur de eerste paar keer met de deelnemers mee om de verschillende fitnesstoestellen uit te leggen, maar er kan ook gekozen worden voor een groepsles. Voor het beste resultaat moet minstens twee keer in de week worden gesport. Dat hoeft echt niet per se krachtsport te zijn. Er zijn ook mensen die liever yoga of pilates doen. Of mensen die bijvoorbeeld door lichamelijke mankementen niet alle sporten kunnen doen.

Meer weten over het programma? Of direct aanmelden? Mail info@hankeprijs.nl of bel 06-12951964. Sportcentrum Hippogym is gevestigd aan de Belterlaan 22. De cursus begint zaterdag 14 maart om 10.45 uur.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button