Hollands Kroon

Politiek café GroenLinks in Barsingerhorn

Advertentie:

Barsingerhorn – GroenLinks Hollands Kroon organiseert in de middag van zaterdag 29 februari, in Het Ideeëntheater aan Kreil 6, een politiek café over zwerfvuil. De sprekers zijn Tweede Kamerlid Suzanne Kröger en Arnold Blijdorp, de gespreksleider is Peter Fekkes.

Zwerfafval op straat, in bermen, plantsoenen en winkelcentra zorgt voor veel ergernis. Naar schatting belandt in Nederland vijftig miljoen kilo zwerfafval per jaar op straat of in het groen. Dat doen we zelf, bijna één op de vier mensen gooit wel eens wat op straat. Veel plastic afval belandt uiteindelijk in zee en vormt daar een plastic soep. Het breekt nooit af. Vogels en vissen eten het op of raken erin verstikt. Ze sterven er massaal aan. Het komt in de vorm van micro- en nanoplastics terug in ons eigen voedsel. Het is overal, ook in ons drinkwater en in de lucht die we inademen.
Suzanne Kröger en Arnold Blijdorp dragen hun steentje hieraan op eigen wijze. Kröger in de Tweede Kamer en Blijdorp in Hollands Kroon.

Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid van GroenLinks meent dat Nederland van hekkensluiter weer koploper moet worden op het gebied van duurzaamheid. De economie moet groener, de energieproductie duurzamer en de internationale handel eerlijker. Haar portefeuilles in de Tweede kamer zijn openbaar vervoer, luchtvaart, luchtkwaliteit, circulaire economie, wegen, scheepvaart en nucleaire veiligheid. Ze zet zich al jaren in voor het invoeren van statiegeld op blikjes en kleine flesjes.

Arnold Blijdorp (www.facebook.com/zwerfieap/). Als Zwerfie Anna Paulowna strijdt Blijdorp tegen zwerfafval. In en rondom Anna Paulowna ruimt hij zwerfafval op. Hij wil niet dat zijn kinderen opgroeien in een dorp waar het een vuilnisbelt is en waar plastic een gevaar wordt voor hun gezondheid. Blijdorp probeert anderen te inspireren en bewust te maken van de gevolgen van zwerfafval. Hij geeft voorlichting en organiseert evenementen, zoals Schoonwandelen en Schoon Hollands Kroon. Het meeste zwerfvuil – blikjes, plastic, snoepverpakkingen, glas – vindt Arnoud langs doorgaande routes, in de buurt van scholen, in en rondom winkelcentrum Molensluis en bij het NS-station Anna Paulowna.

De aanvang is om 14.30 tot 17.30, de inloop begint om 14.00 uur. Bij het politiek café over zwerfafval, het is voor iedereen toegankelijk.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button