Den Helder

PVV eist een veiliger Den Helder

Advertentie:

Den Helder – De PVV eist van burgemeester het plan om Den Helder veiliger te maken. Vincent van den Born (fractievoorzitter) van de PVV “Debat over veiligheid in Den Helder is nodig.” Vincent was maandag 17 februari in de LOS studio om hier meer over te vertellen.

Recent hebben in Den Helder een aantal onveilige gebeurtenissen plaatsgevonden. Zo werd geconstateerd dat op zaterdag 18 januari een man op het Julianaplein in zijn rug is gestoken, zaterdag 15 februari een jongen met geweld is beroofd op de Basstraat, op zondag 16 februari een steekpartij met meerdere gewonden heeft plaatsgevonden en dat er dezelfde dag nog een man op de vlucht sloeg vanwege het bezit van een verboden wapen. De Helderse criminaliteitscijfers liggen flink boven het landelijk gemiddelde.

De PVV zou graag willen dat iedere inwoner van Den Helder recht heeft op een zo veilig mogelijk gemeente. Volgens Van den Born word de ernst van de zaak niet ingezien door de lokale overheid, ook blijkt dit uit de beantwoording van de burgemeester. Zo zien zij het liefst dat de politie haar uiterste best doet om met beschikbare middelen de Helderse straten zo veilig mogelijk te houden, maar door omstandigheden loopt de politie tegen haar grens aan met onder andere een tekort aan kracht. De oplossing hiervoor zou kunnen zijn dat de BOA’s (bijzondere opsporingsambtenaren) de politie meer kunnen ondersteunen in het handhaven van de openbare orde en veiligheid. Zo zouden er bijvoorbeeld meer beveiligers en toezichthouders kunnen komen om misstanden bij de politie te melden en burgers preventief kunnen aanspreken op wangedrag. Dit zou een bijdrage kunnen leveren aan het verder vergroten van de veiligheid in Den Helder.

Het verzoek aan het college is zo snel mogelijk met de politie in kaart te brengen op welke wijze BOA’s, beveiligers en toezichthouders een aanvullende bijdragen kunnen leveren aan het vergroten van de veiligheid in Den Helder. Dit zou waar kunnen worden gemaakt als BOA’s meer bevoegdheden zouden krijgen zoals geweldbevoegdheid, dan kunnen ze door de gemeente op meer verschillende manieren worden ingezet. Ook willen ze op basis van de bevindingen een integraal actieplan op stellen en deze voor het zomerreces aan de raad voor te leggen.

Aanstaande maandag op 24 februari vraagt de PVV de gemeenteraad een motie aan te nemen waarin de burgemeester word gevraag met zo’n veiligheidsplan te komen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button