112Texel

Vijf schapen dood bij brand Texel

Adverentie

Oudeschild – De brand die maandagmorgen woedde aan de Middellandseweg in Oudeschild, op Texel, is ondertussen onder controle. De brandweer is nog een paar uur bezig geweest met bluswerkzaamheden.

NH Nieuws-verslaggever Matthijs Gemmink sprak Rob Hooijberg, woordvoerder van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord. “Vanmorgen vroeg is er in een schuur brand uitgebroken. Deze bleek al snel uitslaand te zijn.”

De schuren stonden in de buurt van een woning. Eerder vanmorgen werd al bekend dat de bewoners op tijd naar buiten konden komen. Zij worden opgevangen door familieleden. Volgens de veiligheidsregio kunnen zij voorlopig niet naar huis.

Schapen
In de schuur stond op het moment dat de brand uitbrak een grote groep schapen. “Het gaat om zo’n 80 schapen”, vertelt Hooijberg. “Eerder leek het erop dat alle schapen eruit waren gehaald, maar nu blijkt helaas toch dat er een aantal schapen dood zijn gegaan.” De veiligheidsregio laat via Twitter weten dat het om een vijftal schapen gaat.

Bij de brand is asbest vrijgekomen. Hooijberg: “De asbest is in een nabijgelegen weiland terechtgekomen. Er wordt nu gekeken hoe dat gesaneerd of opgeruimd kan worden.”

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button