Hollands KroonSport

Voorwaarts neemt IJsbaantje over

Den Oever – Het werk van Stichting ’t IJsbaantje wordt voortgezet door IJsclub Voorwaarts. Dat hebben de beide clubs onlangs besloten.

’t IJsbaantje is een speelterrein in het hart van Den Oever, dat onder water kan worden gezet als het gaat vriezen. Veel kinderen zetten daar hun eerste schreden op het ijs. Voorwaarts was tot nog toe in ijswinters alleen actief op de Hofmanshaven, een uithoek van het IJsselmeer, buiten het dorp. Het duurt altijd wat langer voordat daar voldoende ijs ligt om te kunnen schaatsen.

De beide besturen zijn in het verleden al eens met elkaar in gesprek geweest over het verzorgen van het IJsbaantje als het zou gaan vriezen. De stichting vond toen echter tijdig nieuwe vrijwilligers om verder te kunnen. Het gebrek aan helpers heeft zich er nu opnieuw aangediend en daarom klopten bestuursleden van de stichting kortgeleden aan bij Voorwaarts.

Kogel door de kerk
Na veel gesprekken en administratieve uitzoekerij, ging de kogel door de kerk en kwamen beide partijen tot een besluit. IJsclub Voorwaarts neemt de stichting over en zal deze beheren naast de ijsclub. De administraties en financiën blijven gescheiden. Zo houdt het bestuur van beide organisaties overzicht.

IJsclub Voorwaarts beklemtoont, dat ze met deze overname alleen de verzorging van het ijsbaantje onder haar hoede neemt. Dat wil zeggen dat ze er in een vorstperiode voor gaat zorgen dat er geschaatst kan worden. De festiviteiten die werden gehouden onder de paraplu van ’t IJsbaantje (zoals op Koningsdag) staan los van de overname en zullen niet door de ijsclub worden overgenomen. Overigens werd Koningsdag in het afgelopen jaar al bij de voetbalvereniging Wiron gevierd.

Jaarvergadering
In de jaarvergadering van IJsclub Voorwaarts is deze stap aan de leden voorgelegd en door eenieder positief ontvangen. Dat er nu voor de jongste kinderen een ijsbaantje zal zijn en wie daarvoor verantwoordelijk is, is nu voor iedereen in het dorp duidelijk. Het bestuur heeft echter nog wel een wens: “Laat er weer eens een goede winter komen!”

Wie het IJsbaantje wil gebruiken voor een festiviteit, anders dan schaatsen, kan daarvoor terecht bij secretaris Marianne Post, tel. (0227) 511811.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button