VZV in slotfase onderuit tegen Venlo

‘t Veld – Ook het eerste team van JuRo Unirek/VZV heeft net als de reserves voor de beker het treffen tegen concurrent niet in hun voordeel weten te beslissen.

Het team van Rolf Schulte begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam halverwege de eerste helft mede door drie treffers van Esma Staal op een voorsprong van 5-9. De koploper van de Eredivisie herpakte zich hierna en zette de achtervolging in en wist op wilskracht en inzet die opgelopen achterstand geheel ongedaan te maken, 9-9. Toch wist VZV met nog vijf minuten te spelen voor de rust zich weer te herstellen naar 9-12. De ruststand werd uiteindelijk 11-14.

Na de pauze had VZV de wedstrijd in de eerste fase nog steeds onder controle. Handbal Venlo rechtte de rug en begon nogmaals aan een offensief waardoor VZV behoorlijk in de problemen kwam en zelf de scoringskansen onbenut zag. Venlo wist een 18-17 voorsprong te nemen, waarna de stand weer in evenwicht werd gebracht. Hierna gaf VZV de wedstrijd uit handen en vergrootte de thuisploeg de voorsprong naar 26-21, waar VZV een break en een strafworp niet wist te verzilveren. De spanning kwam daarna nog wat terug tot 26-24, waarop de thuisploeg met nog een time-out de overwinning te pakken had.

Het laatste doelpunt van dit enerverende treffen was nog wel voor VZV, maar de punten bleven in Venlo. Eindstand 27-25.