Hollands KroonVideo

Bakkerij keert terug in Den Oever (video)

Advertentie:

Den Oever – Rick Idema kon het toch niet laten en gaat zijn bakkersactiviteiten in zijn woonplaats voortzetten. Eind vorig jaar stopte de familie Idema na 35 jaar met de bakkerij aan de Voorstraat in Den Oever.

Een groot gemis, aldus de klanten uit het vissersdorp. Dit was de enige bakker en nu moeten zij voor hun verse broodjes en gebak naar Hippolytushoef of Wieringerwerf. Daarom besloot zoon Rick om met een klein bakkerijtje te gaan starten met als hoofdproduct de bekende vloerkadetten.

Alles zelf
Zolang de oude bakkerij aan de Voorstraat nog niet is verkocht zal hij hier zijn producten gaan maken en verkopen. Rick doet alles zelf, van brood bakken, gebak maken en klanten helpen. Uiteraard is hij dit al enigszins gewend, want bij zijn ouders was hij diegene die alles bakte. Later wil hij de garage naast zijn woning aan de Robbenoordstraat gaan aanpassen om van hieruit zijn activiteiten voort te zetten.

Dat betekent dat de klanten weer voor vers brood en gebak terecht kunnen bij een bakker. Wel zullen er voorlopig aangepaste openingstijden zijn.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button