Den Helder

Nieuwe opruimactie wees- en wrakfietsen

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder wil graag fietsvriendelijk zijn, met nette en veilige straten en voldoende ruimte om de fiets neer te zetten. Wees- en wrakfietsen (verlaten en/of kapot) zijn niet gewenst. Daarom is het een nieuwe opruimactie begonnen bij de stations Den Helder Centraal en Den Helder Zuid.

Ook wordt dit keer gekeken naar verkeerd en gevaarlijk geplaatste (brom)fietsen. Na eerst een waarschuwing te hebben gegeven, gaat de gemeente over tot verwijderen. Dit soort fietsen zorgen namelijk voor irritatie, een tekort aan fietsstallingen, een slecht aanzicht, een verminderde doorloop/bereikbaarheid en een verhoogde kans op diefstal.

Fietsen die na 14 dagen niet zijn opgehaald, worden 13 weken opgeslagen bij de gemeente. Wie vragen heeft over (het ophalen van) een fiets, kan een e-mail sturen naar fiets@denhelder.nl of bellen naar 14 0223. Er wordt dan contact opgenomen voor het maken van een afspraak. Er staat ook meer informatie op de website: www.denhelder.nl/fiets.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button