Hollands KroonJeugdSchagen

Speurneuzen uit de Kop op pad met Sportservice

Hollands Kroon – Tien vragen op tien locaties in tien dorpen. Dat is heel in het kort wat de speurtocht van Team Sportservice inhoudt. “We willen in de voorjaarsvakantie toch iets organiseren voor de jeugd.”

“Normaal gesproken hebben we in de schoolvakanties allerlei activiteiten voor basisschoolkinderen, maar in deze tijd is dat niet mogelijk. Daarom hebben we een speurtocht door de wijk bedacht”, vertelt Marjolein Hagen van Team Sportservice.

De buurtsportcoaches, die ook gymles geven op tal van basisscholen in de gemeenten Hollands Kroon en Schagen, staken de hoofden bijeen en bedachten een activiteit die coronaproof is, kinderen aan het bewegen krijgt en ze uitdaagt om de prijs in de wacht te slepen.

Tien posters met vragen
Hagen: ”We hebben steeds op tien plekken verspreid door de omgeving posters ‘verstopt’. Dus in tien kernen op tien plekken hangen tien posters. Op die posters hebben we een vraag gezet. Aan de kinderen de taak om het antwoord te vinden. Én… de sportieve opdracht die erbij staat uit te voeren. Dat laatste is een optie. Maar wel een leuke optie. Het houdt je lekker warm op je speurtocht. Want je moet ergens een paar kniebuigingen doen, verderop weer uitvalspassen en zo nog een aantal voorbeelden.”

Het invulformulier en de vergrotingen van de wijkkaarten zijn ook te vinden op de website van Team Sportservice. Kijk daarvoor op www.teamsportservice.nl/schagen onder het kopje ‘Nieuws’. Meer weten? Neem contact op met Marjolein Hagen via mhagen@teamsportservice.nl of 0224-214774.

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button