Kop van Noord-Holland

Aantal WW-uitkeringen in januari weer gestegen

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Het aantal uitkeringen nam vorige maand weer toe, maar dat is volgens het UWV een gebruikelijk verschijnsel in januari. Het heeft alles te maken met het gegeven dat veel contracten in december aflopen en lang niet iedereen vervolgens direct nieuw werk heeft. Geen reden voor paniek dus.

In de drie Noord-Hollandse regio’s samen nam het aantal WW-uitkeringen in de horeca het sterkst toe. Deze stijging werd voor een groot deel veroorzaakt door de aangescherpte corona regels voor de horeca die in de loop van december werden afgekondigd. Eind januari werden voor de horeca 1.183 WW-uitkeringen verstrekt. De verwachting is dat, met het versoepelen van de coronamaatregelen, de vraag naar horecapersoneel weer toeneemt en dus het aantal WW-uitkeringen zal afnemen.

Regio
Het aantal inwoners met een WW-uitkering steeg in Den Helder met 1,1 procent. Schagen kende een daling van 1,9 procent, Hollands Kroon een stijging van 4,8 procent en op Texel was de stijging 2,2 procent.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button