Den HelderJeugd

Kinderen Julianaschool fleuren de buurt op

Den Helder – Bewoners van de buurt rondom de Julianaschool in Den Helder konden rekenen op een fleurige verrassing. Alle klassen deelden zelf verzorgde bloembollen uit om de mensen blij te maken. De school had een tijd geleden al bloembollen, aarde en bakjes van kwekerij Roovershof gekregen. Alle klassen hebben de afgelopen weken geleerd hoe de bloembollen groeien en hoe ze er goed voor kunnen zorgen. Nu de bloembollen zijn uitgekomen was het tijd om een nieuw plekje voor de plantjes te vinden.

Idee van de leerlingenraad
De leerlingenraad kwam met het idee om de planten uit te delen in de buurt. Kelly uit groep 6 zit in de leerlingenraad en vertelt aan Regio Noordkop hoe ze samen op het idee gekomen zijn. “Door corona zitten mensen vaak alleen thuis. We wilden de potjes uitdelen om ze blij te maken.” Ieder potje is voorzien van een boodschap van een leerling. “De potjes waren een beetje saai, dus hebben we er tekeningen op geplakt en een wens in gedaan”, vertelt Kelly.

Juf Lisa geeft les aan groep 3 en vindt het een goed idee om de plantjes uit te delen. “Het is een goede manier om de kinderen te leren dat je mensen altijd zomaar blij kunt maken. Met een lach, een compliment of met mooie bloembollen.”
Haar leerlingen deelden hun plantjes uit in de Soembastraat. Ook daar kregen de bewoners een lach op het gezicht als ze de deur open deden. Bewoner Sanne Bijpost deed open en was blij verrast. “Een heel leuke verrassing, ik had het totaal niet verwacht”, vertelt Bijpost, ”Ik woon hier nu zes jaar, maar er zijn nog niet eerder leerlingen geweest. Ik ga er een mooi plekje voor zoeken”. “Mijn meissie is morgen jarig, dus dit komt goed uit”, zegt een andere bewoner met een grijns.

Het blijft nog even een verrassing welke bloemen uiteindelijk uit de bollen tevoorschijn komen.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Ik heb ook bloembollen gehad. Ontzettend leuk! Heel erg bedankt jongens en meisjes!!!! Ben er erg blij meer hoor, zal ze een mooi plekje geven.

Back to top button
%d bloggers liken dit: