Hollands Kroon

Korte documentaire over de slag in de Javazee bij veteranenbijeenkomst Hollands Kroon

Hollands Kroon – De Veteranen Contactgroep Wieringen/Hollands Kroon organiseert een bijeenkomst in De Kasteleen in Hippolytushoef. Toevalligerwijs valt dit op de dag dat het kabinet de meeste coronamaatregelen opheft, en dus zal de bijeenkomst ook een stuk vrijer zijn, zonder mondkapjes en 1,5 meter afstand en met vrije zitplaatsen. De organisatie roept belangstellenden wel op om voorzichtig te blijven en met klachten thuis te blijven.

In dezelfde week is het 80 jaar geleden dat de slag in de Javazee plaatsvond van de geallieerden, onder leiding van Karel Doorman, tegen de Japanse invasiemacht. Vanwege dit feit wordt tijdens de bijeenkomst een korte documentaire vertoond.

Veteranen zijn inclusief partner, van harte welkom op vrijdag 25 februari van 15 tot 18 uur in De Kasteleen, Nieuwstraat 26, te Hippolytushoef.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button